Na de vele enthousiaste reacties op de blogartikelen, stelt Topbestemming België u zijn nieuwe reeks voor: "Vlaamse steden en vertelsels".  

 

Stadswandelingen langs leuke plekken in minder bekende Vlaamse steden. Voor de liefhebbers in PDF formaat om op uw smartphone te zetten, of als handige vierkleurengids afgedrukt op stevig papier.  Door het meeneemformaat passen ze in iedere (hand)tas en door de hardere kaft beduimelen de boekjes niet.  

Naast duidelijke aanwijzingen voor uw wandeling, trakteren we u ook mooie foto's, interessante weetjes en sappige stadsverhalen in de stijl die u van Topbestemming België gewend bent.  Voor de prijs van twee Duvels en een koffie, krijgt u het boekje zelfs gratis geleverd!

Oudenaarde bijt de spits af. Diest, Kortrijk, St.-Truiden en Tielt zullen weldra volgen!

oudenaarde cover website.jpg

Prijs:

7,95€

papier

1,99€

ebook

cover diest.jpg

Prijs:

7,95€

papier

1,99€

ebook

Keizer Karel is vreemdgegaan in Oudenaarde. Zijn buitenechtelijke dochter is er geboren en gedoopt.

Het Oudenaardse begijnhof is één van de enkelen die niet op de UNESCO-lijst van werelderfgoed staan en er stroomt nog steeds een Scheldearm door de stad, zij het grotendeels overkapt.

O ja, de bijnaam van de Oudenaardisten is “de bonenklakkers” omdat er vroeger heel wat mensen de kost verdienden met het verkopen van gepofte bonen op foren en kermissen.  Het zal daar nogal “geklakt” hebben...

Diest is de enige Vlaamse stad met een citadel.  Die was trouwens nog tot 2013 door Defensie in gebruik.

Tot op vandaag is de vroegere koningin Beatrix officieel "barones van Diest" en de St. Sulpitiuskerk kan de vergelijking doorstaan met de Sagrada Familia.

De bijnaam van de Diestenaars is niet erg proper...