Herkenrode, uw natuur worde geheiligd...

Websites over de prachtige abdijsite van Herkenrode, zijn er genoeg. Ik heb bijgevolg niet de ambitie om deze naar de kroon te steken. Nu we opnieuw "buiten mogen", hebt u misschien wel zin om eens een namiddagje "iets anders" te doen. Een wandeling in de prachtige natuur bijvoorbeeld.


Toegegeven, niet iedereen kan het opbrengen om heel vroeg uit bed te komen om tijdens het gouden uur net na zonsopgang de prachtige kleuren en dito natuur te bewonderen Daarom heb ik dat in uw plaats gedaan.


Waar ligt Herkenrode en wat is er te beleven?


Herkenrode is een voormalig Cistercienzerinnen klooster met een zeer rijke geschiedenis. Op de website van de abdijsite (zie hoger) leest u daar alles over. U kan hier enkele aangename en leerzame uren doorbrengen met uw familie.

De gebouwen zijn allemaal prachtig gerestaureerd. Dat is wel ten koste gegaan van een flink stuk authenticiteit maar het voornaamste is dat ze bewaard zijn. De abdij op zich was niet het doel van mijn bezoek; er wordt dus verder ook niet naar verwezen.


De site is gelegen in de gemeente Kuringen tussen de E313 en de Demer, op een steenworp van Hasselt. Als startpunt kan u in uw GPS invoeren "Herkenrode abdij" of u volgt deze link.


Voor u vertrekt

De abdijsite is gelegen in bijna 100 ha natuurgebied. Er is een hele reeks wandel- en fietsroutes beschikbaar. Hieronder een bloemlezing:

  • Agentschap Natuur & Bos: klik hier

  • Wandelen in Limburg: klik hier

  • RouteYou: klik hier

De reden van mijn bezoek was voornamelijk om wat mooie foto's te maken van de natuur in de buurt van de site tijdens het gouden uurtje.

Ik heb de kleine wandeling ongeveer gevolgd. Het GPX plan kan u hier downloaden op uw GSM. U heb wel een GPX reader nodig om het te openen en automatisch geleid te worden.


Beelden zeggen meer dan 1000 woorden23 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven